Om nettsiden

Alt du trenger å vite om nettsiden.


Innhold

Denne nettsiden har flere formål og funksjoner, og denne teksten vil gi deg en oversikt over alt den har å tilby. Vi vil gå gjennom formålet med nettsiden, adminpanelet, arrangementer, tekniske detaljer og kontaktperson.

Formål

Nettsiden nadderud.no har to hovedformål. For det første ønsker vi å gi informasjon til nye speidere om alle de spennende aktivitetene og opplevelsene vi tilbyr i speidergruppen vår. Vi vil at de skal kunne lære om våre verdier, våre tradisjoner og vår historie, og vi ønsker å gi dem all den informasjonen de trenger for å bli en del av fellesskapet. For det andre bruker vi nettsiden som et verktøy for å lagre og publisere dokumenter som årsmøtepapirer. På denne måten kan alle medlemmene i speidergruppen få tilgang til viktig informasjon når de trenger det.

Adminpanelet

Vi har laget en egen side på nettsiden som er kun for admin-brukere. Her kan du logge inn og redigere undersider, opprette wiki-sider og artikler, samt laste opp bilder og tekst. For å logge inn som admin, kan du navigere til nadderud.no/admin. Hvis du ikke har en bruker, kan du opprette en og kontakte nettsidens kontaktperson for å få tilgang. Når du har logget inn, vil du se adminpanelet, hvor du kan gjøre alle endringene du ønsker på nettsiden.

Arrangementer

På nettsiden viser vi informasjon om kommende arrangementer som hentes direkte fra Spond. Vi viser foreløpig kun en begrenset mengde informasjon om arrangementene (bilde, tittel og starttid), men i fremtiden vil det være mulig å vise mye mer. Vi begrenser informasjonen som vises fordi Spond er et trygt sted å opprette arrangementer, og vi vil ikke at all informasjon skal være offentlig tilgjengelig.

Tekniske detaljer

Hvis du vil bidra til å forbedre nettsiden, kan du finne koden vår på Github. Vi har hatt flere versjoner av nettsiden tidligere, men denne varianten er oppkalt etter vår favoritt speiderhytte, Mason Hill. Teknologiene som nettsiden bruker er relativt enkle, og hvis du har litt kunnskap om HTML, CSS og JavaScript, vil du raskt kunne sette deg inn i hvordan alt fungerer. Vi bruker blant annet Astro som JS-rammeverk, Netlify Identity, Netlify CMS, Tailwind og Daisyui.

Kontaktperson

Hvis du har noen spørsmål om nettsiden eller ønsker å bidra, er du hjertelig velkommen til å kontakte vår kontaktperson Martin Clementz på martincclementz@gmail.com.