Forside bilde til siden "Spire chiafrø"

Spire chiafrø

Sist oppdatert: 22. mars 2021

Her er oppskriften på hvordan man kan så chiafrø, både med jord og uten jord! Dette er en del av påskepakken til troppen (5. 10. klasse) i speidergruppa.

Chiafrø kan også spires, slik som karse. Det minner om karse, men de er litt større i bladene. Chiafrø er veldig rik på Omega-3-fettsyrer og har masse antioksidanter, mineraler og vitaminer i seg. Resultatet gir en frisk smak. Pass bare på at chiafrøene ikke får for mye vann, ellers drukner de veldig lett. Bruk derfor en liten skål når chiafrøene skal dyrkes.

Utstyr

Framgangsmåte (uten jord)

- Bløtlegg frøene, og la de ligge i vann i 5-10 minutter. - Finn fram en sil, og hvis det ikke er tilgjengelig, lag mange hull med en gaffel i bakepapir eller liknende. - Putt så frøene oppå bakepapiret/silen uten at frøene ligger oppå hverandre. - Putt så bakepapiret/silen med frøene oppå den lille skålen. - Dekk skålen til, slik at frøene ikke tørker ut pga. lys. - Dusj frøene 2 ganger om dagen med en sprayflaske, slik at spirene er fuktige. - Etter 2 dager med tildekking, kan skålen stå i lyset. - Etter 6-8 dager er de ferdige!

Framgangsmåte (med jord)

- Fukt jorden godt i en skål. NB! Ikke fukt frøene. - Dryss frøene oppå jorden. - Dekk til frøene, slik at de er i mørket. - Etter at frøene har spiret litt, ta vekk tildekningen (etter ca. 2 dager). - Dusj frøene med flaske hver dag. - Etter 6-8 dager er de ferdige!