Nadderud speidergruppe

spennende friluftsliv

Foto: Martin Thornquist (http://www.thornqui.st/)Mason Hill - Nadderuds speiderhytte

Speiderhytta, Mason Hill, ligger usjenert til ved Fiskelaustjern, ca en times fottur fra Haga gård. Hytta ligger på en liten topp med utsikt over marka, fjorden og Oslo by.

Mason Hill er Nadderuds speiderhytte ved Fiskelaustjern. Den ligger "sentralt" plassert i Bærumsmarka og kan nåes på under en times fottur fra Haga gård, Øverland gård, Stein gård eller Trulsebråtan i Lommedalen.

Hytta er vedfyrt, men er utstyrt med propanbrenner på kjøkkenet til matlaging.

Utenfor hytta har vi en solrik veranda, hvor man kan nyte morgensolen og en fantastisk utsikt. På andre siden av hytta har vi en bålplass, vedskjul og en hyggelig ute-do.

Vi deler brønn med våre kjære naboer, 1. Eiksmarka, som har sin speiderhytte ca. 200 meter fra Mason.

Kartet kan ikke vises fordi JavaScript ikke er aktivert i nettleseren din.

Historie

Hytta ble bygget i 1907 av gården Skollerud i Lommedalen med materialer fra stedet. Den ble brukt som fritidshytte av en prest i Høvik kirke i flere år.

Under krigen ble hytta benyttet av motstandsbevegelsen ("gutta på skaugen"), hvorav den ene av disse skal ha blitt skutt av tyskerne på Øverland gård, idet han var på vei opp til hytta.

Tropps- og gruppeleder i 1. Blommenholm, Arne Rånes, kjøpte senere hytta og brukte den privat helt frem til Nadderud kjøpte den i 1993.

Navnet Mason Hill kommer av at omtalte leder, Arne Rånes, av sine speidere ble kalt Mason, hentet fra en av datidens store krim-helter, Perry Mason.